Notícies

No oblides subscriure't per a rebre les novetats al teu email!
[custom-facebook-feed]
Nou Curs de Finale!

Nou Curs de Finale!

Nou Curs de FINALE en Febrer a L’Aula de Jazz al Micalet! Informació completa:…

Posted by L’Aula de Jazz on Domingo, 31 de enero de 2016

L’Aula de Jazz Organitza la Master Class amb Antonio Mesa!

Master-Antonio-Mesa-Val

– UN DIA AMB ANTONIO MESA –

Tècniques i Llenguatge en la Improvisació del Jazz i el Flamenc

Tradició i Actualitat

 

Amb aquest curs volem acostar a estudiants i professionals de la música coneixements generals sobre la improvisació musical de la mà d’un dels grans músics i pedagogs del flamenc jazz.

Els nous temps porten amb si noves demandes, els moviments culturals posen de manifest un ampli ventall de possibilitats que, cada vegada més, satisfan l’opció individual de cada interessat. En aquest cas, el jazz i el flamenc es poden projectar des d’altres àmbits musicals com la música clàssica, per exemple.

Aquest curs ofereix classes teòric-pràctiques sobre ritme, harmonia i escales per a improvisar en el jazz i el flamenc. Ens permet un acostament al jazz i al flamenc a través de diferents instruments.

CONCEPTES QUE ES PODEN TRACTAR AL CURS

El flamenc: El cante, el ball, la guitarra, la flauta, la percussió… El flamenc, sobre la base de l’anterior perspectiva, té les seues portes obertes a qualsevol instrument ben siga de corda, vent o percussió.

Aquest curs també estudia el desenvolupament de diferents pals, com són els tangos, les buleries, els fandangos, les seguirilles, les alegries…

El jazz: Aprofundirà també en subgèneres del jazz, com el blues, rhythm changes o balades.

Ritmes flamencs: Estructures, compassos, palmells i peus.

Harmonia: Maneres, ritme harmònic, substitucions.

Melodia: Escales per a improvisar, articulació, accentuació, glissandos i inflexions.

DIRIGIT A:

El curs està dirigit a estudiants i professionals de la música (intèrprets de tots els instruments, cantants, compositors, professors …) i a afeccionats també, que desitgen introduir-se en el món del flamenc i del jazz des d’altres estils musicals.

PROFESSOR:

Antonio Mesa, ha dedicat els últims vint anys de la seua vida professional a l’estudi i l’anàlisi del flamenc, el jazz i la música llatina, i compta amb l’experiència d’haver impartit classes d’harmonia, composició i arranjaments, a més a més, a diferents instruments.

Ha impartit classes en llocs tan diversos com la Universitat de Berklee, (Boston), Barcelona, Madrid, Sevilla, València i Cadis, i ha tocat al costat de músics de reconegut prestigi com Cañizares, Chano Domínguez, Jorge Pardo o Jerry González.

Les classes d’Antonio Mesa ofereixen la possibilitat de satisfer totes les inquietuds musicals de tots aquells músics enamorats dels mons flamenc i jazzístic.

Currículum d’Antonio Mesa Fernández

Formació clàssica, jazzística i flamenca. Paco Martinez, el “Niño” Miguel i Sean Levit són els seus mentors.

Jerry Bergonzi, Barry Harris, Dave Liebman, Joe Henderson, Ralph Habite etc, són alguns dels mestres amb els quals ha pres classes.

En el context jazzístic ha compartit escenari amb Sean Levit, Toni Moreno, Peter King, Bernardo Sasseti, Ryan Schutz, Paul Mutzabaugh, Larry Kohut, Tim Hipskid, Kurk Rosenwinkel, Theo Hill, Rashaan Carter, Graham Haynes, Mark Whintfield, Lowrence Clark, Jerry Belara, Paolo Frese, Jerry Gonzalez, Ze Eduardo, Jorge Pardo, Perico Sambeat, Chano Domingez, etc.

En el terreny flamenc amb el “Niño” Miguel, David Cerreduela, Niño Josele, Cañizares, Juan Carlos Romero, El Cigala, El Potito, Rafael de Utrera, Arcángel, Rubem Dantas, El Piraña, El Toleo, Israel Galvan, Isaac de los Reyes.

Ha participat en nombroses big bands com les de Porto, Lisboa, Faro, Andalusia, Fòrum, Cadis, Taller de Musics, la Big Band de Bob Sands.

Ha participat en festivals per Europa, Orient i Estats Units, alguns dels últims a Chicago, Jerusalem, Itàlia, Jordània i Portugal.

Ha impartit classes en diferents punts d’Europa, Espanya i Estats Units sent Berklee, Boston, un dels més destacats.

Actualment treballa amb la seua nova banda establida a New York: “A.Mesa New York Jazz Flamenc Quintet” amb la qual acaba de gravar posant de manifest la seua extensa relació entre el jazz i el flamenc.

PREU DEL CURS: 38€ // Alumnes de L’Aula de Jazz: 30€

L’Aula de Jazz Organitza el Concert de la Princeton Studio Band al Teatre del Micalet!

El proper Dissabte 5 de Desembre a les 22.30 h, L’Aula de Jazz organitza l’actuació de la Princeton Studio Band al Teatre del Micalet! Un dels concerts més prometedors de la temporada! Amb 30 músics a l’escenari, La Princeton Studio Band és una de les bandes de Jazz de Secundària (High School) més prestigioses dels Estats Units. Situada en New Jersey i sota la direcció del mestre Joe Bongiovi, compta amb una extensa tradició de Big Band i Jazz, quedant en primer lloc al Festival de Jazz de Berklee a Boston de forma successiva durant els últims 6 anys! La banda ha tocat amb l’Orquestra de Count Basie, l’Orquestra de Glenn Miller, l’Orquestra d’Artie Shaw, Tim Hagans, Marvin Stamm, Rufus Reid, Denis DiBlassio, Bob Mintzer, Peter Erskine i aquesta primavera tocarà amb el gran trompetista Randy Brecker. Tota una oportunitat per a gaudir-los en directe. L’Aforament és limitat! Podeu comprar l’entrada a partir del dimecres 18 de Novembre a la web del teatre: www.teatremicalet.org (10 €) o bé a Taquilla (12 €) els dimecres, dijous i divendres de 19.30 h a 20.30 h i dissabte i diumenge de 18 a 19 h. Informació al tel. 96 392 1784 de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Alumnes de L’Aula de Jazz (5 €) en taquilla i a més, podeu reservar la vostra entrada al telèfon d’Informació. Són espectaculars! No s’ho podeu perdre!

Podeu veure un avançament als següents videos:
https://www.youtube.com/watch?v=4RkbYIlHBoE
https://www.youtube.com/watch?v=cZf4LUzxHtg

Cartell-Princeton-Studio-Band

Ja hem començat el nou Curs 2015/2016

Ja hem començat el nou Curs 2015/2016

En L’Aula de Jazz hem començat el curs amb molt bona acceptació i matriculació. Volem donar les gràcies a tots els que heu confiat en aquest projecte, als que esteu confiant i a tots aquells que confiareu en el futur. Gràcies de tot cor, treballarem dur per a correspondre-vos en tot el possible!
I per als més despistats: Ja hem començat el dia 21 de Setembre, però encara esteu a temps de créixer amb nosaltres! Teniu tota la informació en www.lauladejazz.com

Prompte publicarem més fotos amb altres professors i professores!

Salutacions a tots i totes! Seguim connectats!

 

Nou Cartell de presentació de L’Aula de Jazz!

Nou Cartell de presentació de L’Aula de Jazz!

Cartell-Presentaco-LAula-de-Jazz-2015-Valencia-Versio-2-(30x80)

Ja els podeu trobar físicament als llocs més rellevants de València! Si algú està interessat en penjar el cartell a algun lloc especial, li farem arribar una còpia física! Salutacions per a tots!

Logo-Laula-de-Jazz-Silueta-Thumbnail

Apassiona't amb Nosaltres. Estudia a l'Aula de Jazz!