Perfil de la Professora: Ester Andújar

Cant / Veu

Ester AndújarEster-4

En desembre de 1995 comença a cantar per clubs valencians, aquest mateix any guanya el premi “Millor vocalista” en el certamen del Club de Jazz de València “Black Note ´95”.
Des de 1996 decideix dedicar-se professionalment a la música actuant per tota Espanya amb el seu propi grup “Ester Andujar Group” o amb destacats grups i solistes com: Dr. Lonnie Smith, Idris Muhamad, Jorge Pardo, Ximo Tebar, Sam Yahel, Carles Benavent, Dennis Rowland, Ramón Cardo, Sedaví Big Band, Sam Yahel, Nova Dixieland Band actuant en festivals com el Festival de Jazz de Barcelona, Festival de Jazz de Madrid, Fira de Juliol de València, Festival de Jazz de Sevilla, Jamboree Jazz Club, Clamores, etc.
L’any 2000 realitza una gira per Llatinoamèrica amb el seu propi grup actuant en els Festivals Internacionals de l’Havana (Cuba) i La Plata (Argentina). En el 2000 és triada com a Presidenta de l’Associació Valenciana de Músics de Jazz (PROMUSICS).
Al novembre de 2001, Branford Marsallis la convida a cantar en la seua gira per Espanya.
Al novembre de 2002 edita el seu primer disc com a líder titulat “Tristeza de Amar” (Omix Records) produït per Ximo Tébar, i destacat per la revista “Todas las Novedades” com un dels cinc millors discos del jazz espanyol del 2002, sent nominada per a “Millor Disc” en la II Edicion dels Premis del Jazz Valencià Promusics 2002 i destacat en la revista “Quaderns de Jazz” amb una qualificació de quatre estrelles. En aquesta edició dels Premis Promusics ha rebut el Premi MILLOR VEU 2002.
En 2005, llança el seu segon disc com a solista, “Celebrating Cole Porter”. En aquest mateix any ha estat finalista en el concurs internacional de solistes de jazz de Mònaco guanyant el segon premi,  (7th International Soloist Competition”), organitzat per la “ Academie de Musique Fondation Prince Rainier III”, sent a més la primera cantant en la història del concurs. També ha participat en el “Shure Montreux Jazz Voice Competition”, dins del marc del Festival de Jazz de Montreux, on ha resultat FINALISTA I PREMI ESPECIAL DEL PRESIDENT DEL JURAT (president del jurat: BARBARA HENDRICKS, Membre d’Honor: RANDY CRAWFORD).
En Desembre de 2008, edita el seu tercer disc, ¨Páginas Preciosas¨, presentat a Espanya, Líban, Jordània, el Marroc i altres llocs del món, convidada per l’Institut Cervantes.
Cursa un semestre en Berklee School of Music de Boston entre 2009-2010, becada per aquesta institució i la SGAE.
En 2016, complementa la seva formació amb diversos cursos: ¨Improvisació jazz”, ¨Harmonia i anàlisi jazz¨ i ¨Intel·ligència emocional i ensenyament de la música¨, i engega el seu projecte ¨De Cançons i de llunes¨. Actualment és professora de cant en L’Aula de Jazz.

Selecció Discogràfica

Ester Andújar

“Tristeza de Amar”

Omix Records – 2002

Escoltar

Ester Andújar

“Celebrating Cole Porter”

Omix Recors – 2005

Escoltar

Ester Andújar

“Páginas Preciosas”

Omix Records – 2008

Escoltar

Apassiona't amb Nosaltres. Estudia a l'Aula de Jazz!