Perfil de la Professora: Eva Romero

Cant / Veu

Eva Romero

Naix a l’Olleria (Vall d’Albaida). Comença a estudiar música de manera autodidacta als 7 anys i, als 9, s’inscriu en l’escola d’educands de la SEM Santa Cecília del seu poble. Cursa estudis superiors de saxo i amplia posteriorment la seua formació en harmonia clàssica, contrapunt i fuga. Es diploma en Biblioteconomia i Documentació a la Universitat de Vic (Barcelona) i actualment cursa el grau superior en l’especialitat de Cant Jazz al CSM de Navarra. Des de 1991, amb un breu lapsus de 4 anys, ha estat professora en diverses escoles de música, però, sobretot, en l’Escola MiD de l’Olleria, en la qual ha impartit classes de saxo, de llenguatge musical, de teoria i harmonia, i també ha estat directora de la Banda Jove.

Entre 1989 i 1994 va ser membre de distintes orquestres, tocant el saxo i cantant, activitat que va deixar a un costat per dedicar-se a la docència i, posteriorment, als seus fills, excepte una breu col·laboració en un tema del CD de Pep Soler Spain i per participar, en 2012, en el treball col·lectiu Xàtiva interpreta Raimon, amb el qual va realitzar una mini gira per presentar-lo a Xàtiva, València, Madrid i Barcelona.

Des de 2013 ha cantat regularment amb formacions ja establertes com Fun Jazz Trio, Jazz Quartet Project, Smart Set Trio, Jazz Time Trio o Nou Trio al llarg del país i a Catalunya. A més, ha estat convidada per la Big Band del CSM de València, la de la UJI i la Cotijazz Big Band, totes tres dirigides per Ramon Cardo; també ha col·laborat amb Enjazzats Big Band (sota la direcció de Voro García), la Ciutat Big Band (Alcoi), la València Big Band i la San Francisco Big Band (Gandia), amb la qual realitza el concert inaugural del festival Polisònic 2016. A banda de les formacions abans esmentades, també ha tingut oportunitat de tocar amb músics com Perico Sambeat, Pedro Iturralde, Guy Raiff, Ricardo Belda o Manuel Hamerlinck, entre d’altres.

Comparteix el projecte The Bone-Vocal Quartet amb Paco Soler (trombó), Fabio Miano (piano) i Andrés Lizón (contrabaix), amb els quals ha actuat al CPM de Mutxamel, el Casino de Villena o el Refugio Jazz Club; i el de Jazz Christmas amb el guitarrista Iván Cebrián. Amb l’Homenatge a Billie Holiday, espectacle concebut amb Ramon Cardo Trio, ha recorregut les millors sales de jazz de València (Jimmy Glass, Teatre Zircó, 33 rpm, Una Cosa Rara…), el Jazz Club El Mussol (Alcoi), el Festival MUV 2015 i el Festival Gothejazz 2016, entre d’altres. Participa al XX Festival de Jazz de València, acompanyada per un Ensemble de Sedajazz i l’Orquestra de València sota la direcció de Jesús Santandreu, cantant arranjaments d’aquest últim sobre temes de George Gerhswin, el juliol de 2016.

Actualment, treballa en l’elaboració d’un monogràfic contat i cantat anomenat All of Cole Porter, per al qual compta amb la participació de Ramon Cardo (saxo), Iván Cebrián (guitarra), César Cortés (contrabaix) i Simone Zaniol (bateria); també està donant forma a un projecte monogràfic per a guitarra i veu sobre la discografia d’Ella Fitzgerald i Joe Pass, amb Manuel Hamerlinck; amb reconeguts músics alcoians, comparteix el projecte Somos Bolero; forma part dels septets Aula de Jazz Swing Project i Las Vegas Jazz Band. A la vegada, és requerida per distintes formacions per a concerts en diferents formats.

Actualment és professora de cant en L’Aula de Jazz.

Apassiona't amb Nosaltres. Estudia a l'Aula de Jazz!