Perfil del Professor: Roc Albero

Grau d'Iniciació / Grau Elemental / Trompeta

Roc Albero

Va estudiar Trompeta al conservatori de Badalona i al ISA (Instituto Superior de Arte de la Habana), més tard es va especialitzar en la modalitat de jazz i música moderna a l’Esmuc de Barcelona. Ha rebut classes de professors com Matthew Simon, Lluís Vidal, Joan Monné, David Pastor, David Mengual, Agustí Fernández, Bobby Shew, Bob Mintzer, Dave Douglas, David Liebman, Greg Hopkins, Horacio Fumero

Ha participat en grups de jazz com la Barcelona jazz Orquestra, La Vella Dixieland, Flamenco Big Band de Perico Sambeat, Nelson Project, Groovaloo, Ivanov Jazz Band, Black and White Gospel Singers, Girona Jazz Project, Maresme Big Band, Sedajazz Big Band
Ha col·laborat amb músics com Roger Mas, Jaume Llombart, Nicholas Payton, Guillermo Klein, Frank Wess, Brad Lealy, Benny Golson, Ann Hampton Caloway, Jesse Davis i Tony Hadley.

També ha acompanyat a cantautors com Jorge Drexler, Manu Chao, Sílvia Pérez Cruz, Paco Ibáñez, Pau Riba, Judith Neddermann, Silvia Comes, Chipiron de Cádiz, Alex Ferreira, Eliseo Parra i Mónica Green. Ha tocat amb músics cubans com Angá (Irakere), Juan el Indio (Orquesta Revé de Cuba), Pancho Amat i Barbarito Torres (Buenavista Social Club). També ha col·laborat amb grups de Músiques del món com la Xampola Trip Experiment, Misrili Ahmed, Estampida Medieval, Childo Tomás, La Carrau, Marcel Casellas, Rogerio Campas o Moya Kalongo.
Ha gravat discs amb molts dels músics citats, cal destacar al pianista Chano Domínguez o a les companyíes de dansa d’Angel Corella i Julio Bocca.

Darrerament ha acabat la segona gira amb Jorge Drexler com a trompetista i arranjador presentant el darrer disc del cantautor, anomenat Bailar en la Cueva (premiat amb dos Grammy Latinos on, a més, fa de rapsode recitant poesia), també ha estrenat l’espectacle Marabunta amb el clown Guillem Albà i ha gravat l’últim disc d’Albert Sanz anomenat La suite de L’emigrant.
Pel que fa al món de la pedagogía, ha treballat en nombroses escoles, cal destacar el Taller de Músics de Barcelona i l’escola de la Concepció, un projecte on xiquets de primària aprenen el llenguatge del jazz dins l’horari lectiu.
També ha participat en concerts pedagògics de Jazz al Palau de la Música Catalana amb la Barcelona Jazz Orquestra i a l’Auditori de Barcelona, amb espectacles com Els colors del Metall, Ecos del Silenci i Cantània.

Actualment és professor dels Graus d’Iniciació i Elemental així como professor de Trompeta en L’Aula de Jazz.

Selecció Discogràfica

Nelson Project

“Vol.1”

J.Neddermann

“Tot El Que He Vist”

Manel Joseph

“Rimas Baratas”

Badalona Big Band

“Nuevas Músicas para Big Band”

Amparanoia

“La Vida Te Da”

Eliseo Parra

“Man Sur”

Jorge Drexler

“Bailar en la Cueva”

Blas Cordoba "El Kejio"

“Viejos Maestros”

Santi Arisa

“Taverna Tropical”

La Carrau

“Quin Bon Bori”

Moya Kalongo

“Moya Kalongo”

Jubilee Jazz Orquestra

“This Can Be Love”

Disc Infantil

“El Llibre de la Selva”

Jorge Drexler

“Amar la Trama”

La Carrau

“Una Dotzena”

Santi Arisa

“Taverna de Poetes”

Paco Ibáñez

“P.I. Canta a los Poetas Andaluces”

Nelson Project

“Mode Joe”

Jubilee Jazz Orquestra

“Swing’s The Thing”

Alex Ferreira

“El Afan”

Pau Riba

“Virus Laics”

The F.M. Jazz Servants

“Shangai Shuffle”

Barcelona Jazz Orquestra

“Once Upon A Time”

Marina Albero

“Marina Albero”

La Carrau

“Dins la Taifa”

Apassiona't amb Nosaltres. Estudia a l'Aula de Jazz!