Master-Antonio-Mesa-Val

– UN DIA AMB ANTONIO MESA –

Tècniques i Llenguatge en la Improvisació del Jazz i el Flamenc

Tradició i Actualitat

 

Amb aquest curs volem acostar a estudiants i professionals de la música coneixements generals sobre la improvisació musical de la mà d’un dels grans músics i pedagogs del flamenc jazz.

Els nous temps porten amb si noves demandes, els moviments culturals posen de manifest un ampli ventall de possibilitats que, cada vegada més, satisfan l’opció individual de cada interessat. En aquest cas, el jazz i el flamenc es poden projectar des d’altres àmbits musicals com la música clàssica, per exemple.

Aquest curs ofereix classes teòric-pràctiques sobre ritme, harmonia i escales per a improvisar en el jazz i el flamenc. Ens permet un acostament al jazz i al flamenc a través de diferents instruments.

CONCEPTES QUE ES PODEN TRACTAR AL CURS

El flamenc: El cante, el ball, la guitarra, la flauta, la percussió… El flamenc, sobre la base de l’anterior perspectiva, té les seues portes obertes a qualsevol instrument ben siga de corda, vent o percussió.

Aquest curs també estudia el desenvolupament de diferents pals, com són els tangos, les buleries, els fandangos, les seguirilles, les alegries…

El jazz: Aprofundirà també en subgèneres del jazz, com el blues, rhythm changes o balades.

Ritmes flamencs: Estructures, compassos, palmells i peus.

Harmonia: Maneres, ritme harmònic, substitucions.

Melodia: Escales per a improvisar, articulació, accentuació, glissandos i inflexions.

DIRIGIT A:

El curs està dirigit a estudiants i professionals de la música (intèrprets de tots els instruments, cantants, compositors, professors …) i a afeccionats també, que desitgen introduir-se en el món del flamenc i del jazz des d’altres estils musicals.

PROFESSOR:

Antonio Mesa, ha dedicat els últims vint anys de la seua vida professional a l’estudi i l’anàlisi del flamenc, el jazz i la música llatina, i compta amb l’experiència d’haver impartit classes d’harmonia, composició i arranjaments, a més a més, a diferents instruments.

Ha impartit classes en llocs tan diversos com la Universitat de Berklee, (Boston), Barcelona, Madrid, Sevilla, València i Cadis, i ha tocat al costat de músics de reconegut prestigi com Cañizares, Chano Domínguez, Jorge Pardo o Jerry González.

Les classes d’Antonio Mesa ofereixen la possibilitat de satisfer totes les inquietuds musicals de tots aquells músics enamorats dels mons flamenc i jazzístic.

Currículum d’Antonio Mesa Fernández

Formació clàssica, jazzística i flamenca. Paco Martinez, el “Niño” Miguel i Sean Levit són els seus mentors.

Jerry Bergonzi, Barry Harris, Dave Liebman, Joe Henderson, Ralph Habite etc, són alguns dels mestres amb els quals ha pres classes.

En el context jazzístic ha compartit escenari amb Sean Levit, Toni Moreno, Peter King, Bernardo Sasseti, Ryan Schutz, Paul Mutzabaugh, Larry Kohut, Tim Hipskid, Kurk Rosenwinkel, Theo Hill, Rashaan Carter, Graham Haynes, Mark Whintfield, Lowrence Clark, Jerry Belara, Paolo Frese, Jerry Gonzalez, Ze Eduardo, Jorge Pardo, Perico Sambeat, Chano Domingez, etc.

En el terreny flamenc amb el “Niño” Miguel, David Cerreduela, Niño Josele, Cañizares, Juan Carlos Romero, El Cigala, El Potito, Rafael de Utrera, Arcángel, Rubem Dantas, El Piraña, El Toleo, Israel Galvan, Isaac de los Reyes.

Ha participat en nombroses big bands com les de Porto, Lisboa, Faro, Andalusia, Fòrum, Cadis, Taller de Musics, la Big Band de Bob Sands.

Ha participat en festivals per Europa, Orient i Estats Units, alguns dels últims a Chicago, Jerusalem, Itàlia, Jordània i Portugal.

Ha impartit classes en diferents punts d’Europa, Espanya i Estats Units sent Berklee, Boston, un dels més destacats.

Actualment treballa amb la seua nova banda establida a New York: “A.Mesa New York Jazz Flamenc Quintet” amb la qual acaba de gravar posant de manifest la seua extensa relació entre el jazz i el flamenc.

PREU DEL CURS: 38€ // Alumnes de L’Aula de Jazz: 30€

Subscríbete a nuestro Newsletter!

Subscríbete a nuestro Newsletter!

Te mantendremos informad@ de las novedades de L'Aula de Jazz!

Te has suscrito con éxito! Te mantendremos informad@. Gracias!