ASSIGNATURA DE GRAU ELEMENTAL - de 8 a 13 anys

Grau Elemental L’Assignatura de Grau Elemental está adreçada  a xiquets i xiquetes d’edats compreses entre els 8 i els 13 anys. Desde L’Aula de Jazz considerem que és  aquesta una etapa esencial en l’aprenentatge de la música. En aquesta, els joves acaben de finalitzar un primer periode d’assimilació a través de la veu, el ritme i la iniciació instrumental. Ara és doncs el moment de germinar en ells la passió que els durá a ser persones amb una alta sensibilitat, desenvolupant les seues capacitats socials, intel.lectuals, afectives i motrius a través de l’art. És aquesta la finalitat principal d’aquest cicle elemental.

Per a assolir aquest objectiu, a més de les indispensables classes d’instrument, l’eina principal será la creació d’un ensemble musical, un equip humà i artístic, el qual será l’eix central d’aquesta etapa formativa.

Aquest constará de dues parts integrades dintre de l’Assignatura de Grau Elemental:

 • Llenguatge musical creatiu:
  Conceptes teòrics, audicions, educació auditiva, transcripcions, piano complementari, treball rítmic, treball vocal, repertori jazzístic, etc.
 • Combo o Ensemble:
  Assaig d’un repertori d’arranjaments específics de blues, jazz i música moderna.

Durant el curs  els joves  tindrán  l’oportunitat de participar en les diverses audicions, així com en les jam sessions, on juntament amb els companys i professors podrán, d’una manera lúdica,  posar en práctica els conceptes  que vagen aprenent.
El projecte de Grau Elemental de L’Aula de Jazz pretén anar més enllá de la idea tradicional d’escola de música, per convertir-se en un laboratori obert, flexible i participatiu que acabe formant part indissoluble de la vida cultural i social dels alumnes.

Beneficis per a l'Alumne

Contenidos a trabajar:

 • El ritmo
 • La psicomotricidad
 • La socialización y  cooperación grupal
 • La educación auditiva
 • El trabajo de las emociones
 • La sensibilidad, etc…

En el Grado Elemental, se trabajan aspectos muy importantes en el desarrollo de los niños como:

 • Aumento de la capacidad de aprendizaje y del desarrollo cognitivo
 • Fomento de la creatividad y la música como medio de expresión
 • La socialización y  cooperación grupal
 • Mejora de las capacidades rítmicas y de coordinación
 • Trabajo directa e indirectamente de la psicomotricidad
 • Mejora de la sensibilidad emocional como ser humano
 • Beneficios en cuanto a rendimiento, auto-control y disciplina, etc…

Professor de L'Assignatura de Grau Elemental

Jacopo Mezzanotti

Guitarrista, compositor i productor d'origen italià.
Format en el Royal Conservatory de l'Haia  i en el Berklee College of Music, va iniciar el seu camí tocant en importants sales d'Holanda tals com: Theater de Doelen (Rotterdam), Lucent Danstheater (l'Haia ), Provinciehuis (l'Haia ), World Trade Center (l'Haia ), Theater de Kikker (Utrecht), People’s Plau (Ámsterdam)...així com part de l'estranger: Gorlitz Jazztage, (Alemanya)  Warsaw Jazz Festival (Polònia), Casa del Jazz (Itàlia), Palau Regna Sofia (València, Espanya), Espai Rambleta (València, Espanya), Fringe Festival Torroella de Montgrí (Girona, Espanya), Urbino Jazz Festival 2014 (Urbino, Itàlia).
Ha col·laborat amb músics com Iván “Melon” Lewis, Eric Ineke, Raphael Gualazzi, Ack van Royen, Xímo Tebar, Polo Ortí, entre altres.
A dia de hui és assistent en el curs de guitarra de Berklee College of Music Online. Ha estat guardonat amb el tercer premi en el “Jimmy Woode International Jazz Award 2012”
En 2015 va escriure i va arreglar el concert simfònic Jazz Per a l'Autisme que es va estrenar amb Orquestra Simfònica i Big Band en el teatre de la Rambleta (València, maig 2015).
Va ser director artístic del Festival Urbino Plays Jazz 2015. Així mateix, va ser Director artístic del Borgo in Jazz, en 2008 i 2009.
Actualment ha treballat com a compositor i arranjador per a l'espectacle “Les noves nits de l'Oceanogràfic” en l'Oceanogràfic de València (2016). Es troba en procés d'edició i publicació del seu primer disc com a líder.
És el Director Artístic, així com professor de Guitarra i de l'Assignatura de Grau Elemental per a Adults de L’Aula de Jazz.

Apassiona't amb Nosaltres. Estudia a l'Aula de Jazz!